BIND 1 & 2:
1. maj mysteriet
Den anden præsident

Vidste du:

At albummene med Dimensionsdetektiven har nummererede titler?

Det første album hedder Første Maj Mysteriet

Det andet album hedder Den anden præsident

Det tredje album hedder Det tredje øje

Det fjerde album hedder Bunden af fjerde dimension

At mange sider indeholder skjulte "inside jokes"?

Album 1: Nummeret på Clements bil, THX 1138, er identisk med titlen på George Lucas' debutfilm

Titlen på plakaten i Pippi 2's værelse (Tjornij Dosjd) er russisk for "Black Rain". Plakaten er den, der blev brugt i den amerikanske kampagne for Ridley Scotts film med Michael Douglas. Den ses rent faktisk på side 22 (planche 20) i album nr. 2.

Pippi 2's russiske yndlingsskuespiller, Mikhail Danielovitch, kunne faktisk godt være en dimensionstvilling til Michael Douglas, hvis far, Kirk Douglas, som er søn af russiske immigranter, oprindelig hed Issur Danielovitch.

Huset i Hornbæk, der bruges som sommerresidens af partipamperne, findes faktisk også i vores dimension, hvor det huser Fysiurgisk Hospital.

Selv om ligheden ikke er særlig slående, er sporvognskonduktøren og vognstyreren i linie 8 på side 43 (planche 41) modelleret over Dirch Passer og Ove Sprogøe, der havde netop disse roller i den gamle danske film "Ved Kongelunden".

På samme side ses Tintin, Terry, Haddock og Tournesol for foden af højhusets trappe.

Og på næste side ses en spiril.

De socialdemokratiske koryfæer på Stauning-mausolæets balkon tæller blandt andre Ritt Bjerregaard, Anker Jørgensen og den danske tegneserieskaber Per Vadmand.

Album 2:

Tv-kommentatoren på side 5 (planche 3) og side 8 (planche 6) er lånt fra Frank Millers "Dark Knight"-album.

Øverst på side 6 (planche 4) ses Rorschach fra Alan Moore og Dave Gibbons' "Watchmen".

På det store vue over Vesterbrogade på side 12 (planche 10) er der flere jokes. For eksempel er Unibank er blevet til Junnibank (det er sådan, de gerne selv vil have det udtalt, så hvorfor ikke tage konsekvensen?) og Tivoli er blevet til Dan-Disney.

Pornobillederne på side 15 (planche 13) er snuppet fra et Linda- og Valentin-album (Kan du se hvilket?)

Avissælgeren på side 16 (planche 14) er modelleret dels over ham fra Watchmen og dels over Morten Søndergård, (også kaldet Marvel-Morten), som enhver Fantask-kunde og Marvel-læser kender.

Plakaten i øverste venstre hjørne på side 25 (planche 23) er taget fra en scene i Hitchcock-filmen "Menneskejagt". Navnene Kaplan, Thornhill og Van Damme stammer fra samme film. Figuren mellem Pippi 1 og Clement 2 på side 27 (planche 25) er fra samme film. Det var den, Van Damme gemte mikrofilmen i. Og hvorfor "Menneskejagt"? Jo, i den kravlede hovedpersonerne også rundt på et temmeligt stort hoved i slutscenen.

Fingeraftrykkene øverst på side 27 (planche 25) er leveret af Nofrets mor, Sussi Bech, og er rent faktisk identiske. Desværre ser de ikke sådan ud, hvilket de naturligvis burde have gjort, men da fadæsen blev opdaget, var det for sent.Ak, ja - sommetider er virkeligheden ikke god nok.

Amalienborg er erstattet af det ultimative kapitalistiske symbol, Joakim von Ands pengetank, på panorama-billedet øverst på side 45 (planche 43)

Præsident Larsens taler er tyvstjålet fra John F. Kennedy. På side 37 (planche 35) er "Ich bin ein Berliner" blevet til "Jeg er københavner", og sekvensen i femte billede på side 48 (planche 46) er taget fra en tale, JFK holdt på et amerikansk universitet kort efter sin tiltrædelse.

Tidlig skitse til Første Maj Mysteriet

At det hele i virkeligheden er én lang historie?

Serien er faktisk planlagt til at omfatte mindst ti bind, i løbet af hvilke vi langsomt vil løfte sløret for, hvad det er for kræfter, der driver gæk med Clement og hans dimensionstvillinger. Vi krydser fingre for, at det bliver økonomisk muligt at gennemføre projektet - og at lægevidenskaben formår at holde liv i skaberne så længe..

Sådan kom Clement ikke til at se ud.

At de grønlandske retter, der serveres på restaurant Nanok i Den anden præsident, rent faktisk er autentiske?

Det gælder også den med de spæksyltede søkonger, selv om man jo tror, det er løgn. Hvad historien ikke melder, er at det i virkeligheden tager et halvt års tid at tilberede lige netop denne ret, hvis den skal smage rigtigt. Men pyt - vi er i en fast food-dimension med store mikrobølgeovne.

Tidlig skitse til Første Maj Mysteriet

E- og fan-mail til Clement Skunk-Petersen: Titlevision@gmail.com


Links til andre tegneserier finder du bedst hos Seriejournalen


Besøg TitleVision, der drives af Niels Søndergaard ...


... kig ind på Ole Comolls hjemmeside ...


...stift bekendtskab med Tegneseriemuseet i Gørlev ...


... eller smut en lille tur ind hos Forlaget Carlsen, der udgiver Dimensionsdetektiven


Dimensionsdetektivens forside

Dimensionsdetektiven 3

Dimensionsdetektiven 4

Denne side redigeres af Niels Søndergaard og er senest blevet opdateret den 5. april 2010